Drugi o nama

VINO&FINO

Maštoviti gastro iskorak

Mesto koje je godinama bilo prepoznatljivo kao odličan izbor za dobru kafu, sveže sokove i koktele, od ove zime dobilo je i svoj gastro deo, osmišljen sa jednakom količinom strasti i mašte.Za doručak se nudi zaista velik izbor bogatih kombinacija, a tu je i ozbiljniji deo jelovnika,za neke druge delove dana. Potaž sa celerom i jabukama nagoveštava dobar nastavak u kom slede intenzivni brusketi sa vrganjima,savršeno mekani ražnjići od bifteka, na pireu sa slaninicom, u pratnji osvežavajućeg sosa na tragu taratora ili pak zanimljive rolnice od patlidžana i pršute, a tu su i takosi,te hrskavi trouglići…Sledi šetnja kroz modernu kuhinju sa ličnim potpisom kuvara Vlade Gogića, koja nas vodi od atraktivne orade sa sosom od vanile, ubedljivog bifteka u sosu od borovnica i vrganja serviranog uz krompir u pavlaci, preko jednostavnog, a vrlo kvalitetnog, burgera serviranog na dasci uz začinjen krompir i kolutiće od luka, pa do najave novih jela kroz skladnu mediteransku piletinu sa kaparima.Tu je i deo sa picama, pastama i obrok salatama, a za kraj nas je sacekao čokoladni sufle u dve verzije: klasična crna sa finim dodatkom nane i neobična sa belom čokoladom i lešnicima. 5ve u svemu, nova dimenzija poznatog mesta.

Portal nadlanu.com

http://www.nadlanu.com/pocetna/vodic/restorani-i-vise/Kaldi-Novobeogradska-oaza.a-140127.135.html

Kaldi: Novobeogradska oaza

Treba ti neko mesto koje će te preporoditi nakon samo sat vremena, a da nije spa centar. Imamo ideju- Kaldi na Novom Beogradu
Iako se nalazi u urbanom delu Novog Beograda, pored televezije”B 92″, kafe Kaldi će vam pružiti takav mir kao da se vaša udaljenost od grada meri kilometrima.
Bašta sa pravim palmama, na trenutak će vas prebaciti u egzotične krajeve, u kakve obično idete na odmor i to kad imate sreće. Leto karakterišu kiše i letnji pljuskovi, pa ni ovo neće biti drugačije. Ipak razloga za brigu nema, jer suncobrani kakve oni imaju nema niko u gradu. Štite i od kiše i od sunca, a vama preostaje samo da se opustite i uživate, jer će se uigrani “Kaldi tim” pobrinuti za sve.
Eliksire koji su prave vitaminske bombe, ceđenje od svežeg voća, morate probati. Ceđeni na specijalnoj centrifugi za agrume, potpuno zadržavaju svežinu, vitamine a njihov ukus će vas potpunog razoružati. Ako ste ipak za nešto konkernije uzmite tanjir sa svežim voćem, uz koji služe med i cimet. Mmm… pa ovo već otvara apetit., a nema griže savesti jer je sve zdravo i prirodno.

Letnja karta koktela koju nude će vas ostaviti bez daha, jer je urađena po poslednjim svetskim trendovima. Neprevaziđeni Mojito koktel prave u 10 varijanti, sa Monin sirupima i svežim listićima nane koje imaju u bašti.
Kafu koju pripremaju devojke koje su obučeni baristi, prepričavaju se danima; u svim varijantama, ukusima i kombinacija, a što je najbitinije sve je sveže.
Ako bez posla ne možete nikako, ovde možete održati manje formalan poslovni sastanak, diskretno osoblje će vam obezbiti neophodni mir.
Ovde dolaze oni koji umeju da prepoznaju prave vrednosti: poslovni ljudi, japijevci, dame – klinaca nema.
Njihov kvallitet prepoznale su mnoge javne ličnosti pa ćete ne tako retko videti nekog od “celebritija” kako sedi u bašti Kaldi kafea.
http://www.nadlanu.com/pocetna/vodic/restorani-i-vise/Kaldi-Novobeogradska-oaza.a-140127.135.html

Caffe&Bar

Posle skoro dve i po godine postojanja, Caffe$Launge Kaldi, od lokala sa pet stolova, narastao je na lokal koji ima oko 100 mesta za sedenje. Vlasnik Zoran Štrbac to je postigao dodavanjem zastakljene bašte (s velikim kliznim prozorima) koja služi i kao zimska i kao letnja, ali i klasične letnje bašte. S obzirom na to da se nalazi u blizini velikih poslovnih zgrada na Novom Beogradu, u Kaldi preko dana uglavnom dolaze poslovni ljudi, a uveče se tu okuplja i društvo iz komšiluka. Preko dana se najviše konzumiraju kafa i napici od kafe (Molinari Cinquestelle), ceđeno voće i limunade aromatizovane sirupima Monini. Po podne i uveče piju se pivo, kokteli i vino, uglavnom domaćih proizvođača Aleksandrović, Radovanović, Kovačević. Leti je veoma dobra i prodaja Frikomovih sladoleda, kao i kolača koje pravi Home Made Company. I kafe i kolači mogu se poneti.

Broj 2 Godina XIV